استراتژی‌های بازاريابی

استراتژی‌های بازاریابی

استراتژی‌های بازاریابی

در این مقاله به اجمال به بررسی استراتژی های بازاریابی مطرح خواهیم پرداخت. و به تدریج در سلسله مقالاتی به تشریح  هر یک از این استراتژی ها خواهیم پرداخت.

۱ – بازاریابی B2C یا تجارت با مشتری Business to Customer Marketing

استراتژی‌های بازاریابیبازاریابی تجارت به مشتری وقتی اتفاق می‌افتد که قصد شما، فروش محصول یا ارائه خدمات به مصرف‌کننده نهایی باشد.

 بنابراین باید با روش‌های بازاریابی مختلف، او را به سمت خود جذب کنید و به مشتری خود تبدیل کنید؛ مشتریانی که زیاد خرید کند و مدام به سراغ شما بیاید.

۲ – بازاریابی B2B یا تجارت به تجارت Business to Business Marketing

بازاریابی تجارت به تجارت برای کسب و کارهایی است که محصول یا خدمات به سایر کسب و کارها ارائه می‌دهند. مثلاً اجناس عمده می‌فروشند یا خدمات بازاریابی ارائه می‌دهند.

بنابراین لازم است بازاریابی آنها در جهت هدف قرار دادن سایر کسب و کارها و آموزش به آنها باشد.

۳ – بازاریابی B2P یا تجارت به مردم Business to People Marketing

چند وقتی است که این نوع سوم نیز در جهان بازاریابی مطرح شده است و نگاهی جدید به مخاطبان یک کسب و کار ارائه می‌دهد.

بازاریابی B2P یک نقطه اشتراک برای دو نوع بازاریابی B2C و B2B به حساب می‌آید و عنوان می‌کند در نهایت، چه مشتری ما تجارت‌ها باشند و چه مصرف‌کنندگان نهایی، ما به مردم می‌فروشیم و باید با شناسایی درست نیازهای تصمیم‌گیرندگان، بازاریابی خود را انجام دهیم.

۴ – بازاریابی مشارکت در فروش Affiliate Marketing

فروش داشتن برای کسب و کارهای کوچک می‌تواند چالش برانگیز باشد. به خصوص در فضای اینترنت که پر از پیشنهادهای مختلف برای مشتریان است.

اما راهکار ساده بازاریابی برای حل این مشکل مشارکت در فروش است، که شما به جای هزینه زیاد برای تبلیغات، با سایت‌های دیگر همکاری می‌کنید. آنها محصولات و خدمات شما را به مشتری می‌فروشند و در ازای هر فروش، درصدی از شما دریافت می‌کنند.

۵ – بازاریابی وابستگی Affinity Marketing

بازاریابی وابستگیهیچ دلیلی ندارد که به تنهایی به دنبال مشتری و سود باشید. شما می‌توانید یک کسب و کار دیگر پیدا کنید که بازار هدفی مشابه شما دارد، اما خدماتی متفاوت را ارائه می‌دهد و همکاری را با هم شروع کنید و محصولات و خدمات یکدیگر را به مشتریان خود پیشنهاد دهید.

به این ترتیب، هر دو می‌توانید مشتریان بیشتری را بدون هیچ هزینه تبلیغاتی جذب نمایید. به سراغ برندهای تکمیلی خود بروید و شراکت‌های استراتژیک ایجاد کنید که برای هر دو طرف سودآور هستند.

 این روش که به عنوان بازاریابی وابستگی مطرح است و به بازاریابی شراکتی (پارتنرشیپ) هم شناخته می‌شود، به برندها اجازه می‌دهد با سرعت بیشتری شناخته شوند و مشتریان جدیدی به دست آورند و وقتی یکی فروش دارد، آن یکی هم معرفی می‌شود.

۶ – بازاریابی درونگرا Inbound Marketing

مقایسه بازاریابی درونگرا و برونگرادر جهان مدرن دیگر لزومی ندارد که شما به سراغ مشتری بروید و مزاحم او شوید، تا شاید از شما خرید کند. می‌پرسید چه راهی غیر از این برای بدست آوردن مشتری وجود دارد؟ بازاریابی درونگرا!

بازاریابی درونگرا یعنی شما هزینه‌های خود را صرف ساخت یک برند مستحکم با هویت درست، ارائه اطلاعات و راهنمایی‌های مفید به مشتریان، ایجاد رابطه با مشتریان فعلی و … بکنید.

بازاریابی درونگرا شامل بخش‌های مختلفی از جمله سئو (برای اینکه مطمئن شوید مشتریان شما را پیدا می‌کنند)، بازاریابی محتوا، بازاریابی رابطه‌ای و… می‌شود.

۷ – بازاریابی برونگرا Outbound Marketing

گاهی برای شرکت‌ها مهم است که به مشتریان بالقوه خود اعلام وجود کنند. این کار، با شناخت بهترین روش‌های تبلیغاتی و هدفگیری درست مشتریان بالقوه انجام می‌شود.

۸ – بازاریابی اجازه‌ای Permission Marketing

همه ما در طول روز تبلیغات مزاحم بسیاری را از طریق پیامک، ایمیل و … دریافت می‌کنیم. این تبلیغات آنقدر زیاد شده‌اند که دیگر نه تنها آنها را بررسی نمی‌کنیم، بلکه نسبت به شرکت‌های تبلیغ‌دهنده کمی حالت تدافعی پیدا می‌کنیم.
راه‌حل چیست؟ بازاریابی اجازه‌ای! کافی است از مشتریان خود برای تبلیغ کردن اجازه بگیرید. به همین سادگی! تاثیر بیشتر تبلیغات با کسب اجازه از مشتری

۹ – بازاریابی وقفه‌ای

این استراتژی در مقابل مارکتینگ اجازه‌ای تعریف شده است و زمانی است که شما در فعالیت فعلی مخاطب وقفه ایجاد می‌کنید، تا برای او تبلیغ کنید.

برای مثال، تبلیغ تلویزیونی از این دست تبلیغات محسوب می‌شود.

۱۰ – بازاریابی انگیزه دار Cause Marketing

انگیزه ای خیرخواهانه پیدا کنید که هم برای شرکت شما و هم مخاطبان مهم باشد. سپس از جادوی آن برای جذب مشتریان بیشتر استفاده کنید. البته، برای این منظور باید شرکت خود را به خوبی بشناسید و بدانید که هدفتان کمک به چه کسانی است.

توجه داشته باشید که بازاریابی انگیزه دار می‌تواند به صورت همکاری با یک موسسه خیریه انجام شده و در راستای کمک به هدف آنها تلاش کند. این نوع بازاریابی می‌تواند یک رابطه مستحکم بین شما و مشتریانتان ایجاد نماید.

۱۱ – بازاریابی محدوده نزدیک Close Range Marketing

از وای‌فای یا بلوتوث استفاده کنید تا پیام‌های تبلیغاتی محصولات و خدمات خود را به گوشی و تبلت مشتریانی که در نزدیکی مغازه شما هستند، بفرستید.

بازاریابی محدوده نزدیک به عنوان بازاریابی مجاورت (Proximity Marketing) هم شناخته می‌شود.

 به این فکر کنید که مشتری شما، وقتی از طریق بلوتوث پیشنهادی ویژه دریافت می‌کند و می‌تواند همان لحظه از آن استفاده کند، چقدر خوشحال می‌شود.

۱۲ – بازاریابی رابطه‌ای Relationship Marketing

بسیاری از شرکت‌ها تمرکز خود را بر روی ایجاد یک رابطه طولانی‌مدت با مشتری گذاشته‌اند و فقط برای فروش محصول به آنها تلاش نمی‌کنند.

اما چرا این روش موفق است؟ چون مشتریانی که برند شما را دوست داشته باشند، نه تنها پول بیشتری را برای محصولات و خدمات شما خرج می‌کنند، بلکه شما را به دوستان و آشنایان خود هم معرفی می‌کنند. برای اینکه به قدرت بازاریابی رابطه‌ای پی ببرید، باید بدانید که طبق آمار، ۸۰% فروش یک برند به ۲۰% مشتریان وفادارش است.

۱۳ – بازاریابی دهان به دهان Word of Mouth Marketing

بازاریابی دهان به دهانمفهوم بازاریابی دهان به دهان از اسم آن به خوبی مشخص است. مردم با هم حرف می‌زنند و اطلاعات، از شخصی به شخص دیگر منتقل می‌شود. آنها دوست دارند در مورد برندهایی که واقعاً دوست دارند، به دوستان و آشنایان خود بگویند.

بازاریابی دهان به دهان یکی از قدیمی‌ترین روش‌هایی است که از طریق آن مردم می‌فهمند که چه محصول یا خدماتی خوب است و بدون شک، بازاریابان مدرن هم باید روش‌هایی را پیدا کنند تا مشتریان در مورد آنها حرف بزنند.

۱۴ – بازاریابی سر و صدا Buzz Marketing

بازاریابی سر و صدا دار زمانی اتفاق می‌افتد که شما با انجام کاری غیر منتظره سعی می‌کنید توجه مخاطبان را به خود جلب کنید و به اصطلاح سر و صدا به پا کنید.

۱۵ – استراتژی بازاریابی ویروسی viral-marketing-strategy

شما هم تا به حال تبلیغات جالب بسیاری را در اینترنت، روی گوشی دوستان خود و … تماشا کرده‌اید. این تبلیغات آنقدر جذاب هستند که درست مثل ویروس بین آدم‌ها پخش می‌شوند و همه آنها را با دوستان خود به اشتراک می‌گذارند. زمانی که شما هم بتوانید تبلیغاتی این چنینی بسازید، وارد جهان بازاریابی ویروسی شده‌اید.

بازاریابی ویروسی ارتباط تنگاتنگی با شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های ویدئویی دارد.

۱۶ – بازاریابی بر حسب عملکرد Performance Marketing

تاکید این روش مارکتینگ، بر روی نتیجه است:

  • هر تکنیک چقدر موثر بوده است؟
  • چند سر نخ فروش به وجود آمده است؟
  • از این سر نخ‌ها، چند نفر به مشتری تبدیل شده‌اند؟

اینها سوالاتی هستند که این نوع مارکتینگ از ما می‌پرسد و تا زمانی که نتوانیم آنها را به درستی اندازه‌گیری کنیم، مهر تائید بر روش‌های ما نخواهد زد. به لطف ابزارهای تحلیلگر آنلاین ، امروزه این روش بازاریابی را به خوبی می‌توان پیاده‌سازی کرد.

ادامه دارد…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *